La Réserve de Malartic 2016 - 75cl
25.19€ excl.30.48€ incl.
- Gratis verzending vanaf €250.00(Tot 30 km rond Waregem)
Productcode: 002511
SPECIFICATIES
Kleur: Kardinaals rood & diep gekleurd.
Neus: Zwart fruit, mineraal, zwarte peper, laurier, vanille & heel fijn hout.
Mond: Krachtige aanzet op zwart fruit, tannines van hoge kwaliteit die nog deels moeten versmelten met de tijd, mineraal, lange finale op het fruit.
SOMMELIER TIPS
Tweede wijn van Château Malartic-Lagravière, Grand Cru Classé de Graves.
Het domein Lagravière werd in 1803 gekocht door Pierre de Malartic. Eind 1996 - na een passage bij het Champagnehuis Laurent Perrier, besluit het belgisch koppel Alfred-Alexandre & Michèle Bonnie het Château over te nemen. Ze zorgen onmiddellijk voor een grondige metamorphose. In 2003 worden ze hierin bijgestaan door hun zoon Jean-Jacques.
Het domein strekt zich uit over 53 hectare & bestaat uit kiezelhoudende bodem alsook klei. De ondergrond is fossiele kalksteen vermengd met klei.
Ideaal bij gegrild rood vlees, lamsfilet, hert, everzwijn, eend met kersen & hazenrug Arlequin.
Serveren op 18°C.
DRUIF
50 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot, 3 % Cabernet Franc & 2 % Petit Verdot
HERKOMST
Frankrijk
WIJNSTREEK
Pessac-Léognan
CLASSIFICATIE
AOC Pessac-Léognan
ALCOHOL PERCENTAGE
13,5 %
Kleur: Kardinaals rood & diep gekleurd.
Neus: Zwart fruit, mineraal, zwarte peper, laurier, vanille & heel fijn hout.
Mond: Krachtige aanzet op zwart fruit, tannines van hoge kwaliteit die nog deels moeten versmelten met de tijd, mineraal, lange finale op het fruit.
SOMMELIER TIPS
Tweede wijn van Château Malartic-Lagravière, Grand Cru Classé de Graves.
Het domein Lagravière werd in 1803 gekocht door Pierre de Malartic. Eind 1996 - na een passage bij het Champagnehuis Laurent Perrier, besluit het belgisch koppel Alfred-Alexandre & Michèle Bonnie het Château over te nemen. Ze zorgen onmiddellijk voor een grondige metamorphose. In 2003 worden ze hierin bijgestaan door hun zoon Jean-Jacques.
Het domein strekt zich uit over 53 hectare & bestaat uit kiezelhoudende bodem alsook klei. De ondergrond is fossiele kalksteen vermengd met klei.
Ideaal bij gegrild rood vlees, lamsfilet, hert, everzwijn, eend met kersen & hazenrug Arlequin.
Serveren op 18°C.
DRUIF
50 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot, 3 % Cabernet Franc & 2 % Petit Verdot
HERKOMST
Frankrijk
WIJNSTREEK
Pessac-Léognan
CLASSIFICATIE
AOC Pessac-Léognan
ALCOHOL PERCENTAGE
13,5 %