Napue Gin 42.6° 50cl
32.34€ excl.39.13€ incl.
- Gratis verzending vanaf €250.00(Tot 30 km rond Waregem)
Productcode: 00621072
Napue Gin
Naast jeneverbessen en het eerdergenoemde moerrasspirea, duindoorn en vurenhout, zitten volgende botanicals in de smaakmix: berkenbladeren, veenbes, duinbes, korianderzaad, appelsienschil, anijszaad en zwarte peper. Niet alle ingrediënten zijn openbaar gemaakt. Ik denk nog een toets van kaneel (cassia) te smaken. Puur gedronken geeft Napue Gin een krachtige, complexe smaak af. Eerst de warme kruidige toetsen (koriander en jeneverbes), om vervolgens een zacht zoete citrus afdronk te geven. Het alcoholpercentage bedraagt 46,3.
Garnituren & The Perfect Serve
De gin is complex, maar de cocktail hoeft dat niet te zijn. Schenk 4,5 cl. Napue Gin in een gekoeld ballonglas. Laat 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas glijden. Een Fever-Tree Premium Indian Tonic water is het enige wat Napue Gin nodig heeft om verder te schitteren. Om het geheel mooi te serveren, opteer ik voor jeneverbesjes, wat zeste van citroen en een steranijs. De tonic verzacht het complexe karakter van de gin. De aardse toetsen blenden volledig met de neutrale tonic. De smaak wordt een tikje zoeter, helemaal perfect.
Eindconclusie? Een risicoloze keuze. Een schitterende gin, die je geprobeerd moet hebben. Een gedeelde nummer 1 plaats in onze ranking, naast Martin Miller’s London Dry Gin. Zelfs Walter, een van Jeff Dunham’s typetjes, gaat er bijna van glimlachen ;-).
Naast jeneverbessen en het eerdergenoemde moerrasspirea, duindoorn en vurenhout, zitten volgende botanicals in de smaakmix: berkenbladeren, veenbes, duinbes, korianderzaad, appelsienschil, anijszaad en zwarte peper. Niet alle ingrediënten zijn openbaar gemaakt. Ik denk nog een toets van kaneel (cassia) te smaken. Puur gedronken geeft Napue Gin een krachtige, complexe smaak af. Eerst de warme kruidige toetsen (koriander en jeneverbes), om vervolgens een zacht zoete citrus afdronk te geven. Het alcoholpercentage bedraagt 46,3.
Garnituren & The Perfect Serve
De gin is complex, maar de cocktail hoeft dat niet te zijn. Schenk 4,5 cl. Napue Gin in een gekoeld ballonglas. Laat 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas glijden. Een Fever-Tree Premium Indian Tonic water is het enige wat Napue Gin nodig heeft om verder te schitteren. Om het geheel mooi te serveren, opteer ik voor jeneverbesjes, wat zeste van citroen en een steranijs. De tonic verzacht het complexe karakter van de gin. De aardse toetsen blenden volledig met de neutrale tonic. De smaak wordt een tikje zoeter, helemaal perfect.
Eindconclusie? Een risicoloze keuze. Een schitterende gin, die je geprobeerd moet hebben. Een gedeelde nummer 1 plaats in onze ranking, naast Martin Miller’s London Dry Gin. Zelfs Walter, een van Jeff Dunham’s typetjes, gaat er bijna van glimlachen ;-).